Yapay Zeka Sanatçılar
Yıl 2027 sanatın iktidarı artık yapay zeka! Tüm sanat dallarında artık yapay zeka sanatçılar söz sahibi.
VGH isimli yapay zeka, Van Gogh eserlerini kusursuz, aslı ile ayırt edemeyeceğimiz şekilde resmetti. Hatta bu yapay zeka empresyonizm (izlenimcilik) akımına yeni bir soluk getirebileceği bile sanat dünyasında konuşuluyor.
Almanya ‘da BEET9 isimli bir yapay zeka robotu Beethoven ‘ın senfonilerinin devamı niteliğinde eşi, benzeri olmayan bir eser ortaya çıkardı. Yapay zekaların sanatın içerisinde bu kadar yaratıcı olmaları karşısında sanat dünyası şaşkın. Yapay zekalar sanatı elimizden mi alıyor?
Türkiye ‘de ise Divan isimli bir yapay zeka, Müslüm Gürses ‘in tarzında bestelerin ve güftelerin bulunduğu, Müslüm Gürses ‘in tüm albümlerini analiz ederek yine onun sesiyle kayda alınan, Benim Meselem 2 albümünü çıkardı. E Divan artık bir Gülhane konseri bekliyoruz senden!
Şebnem Ferah 10 Mart 2007 İstanbul konserinin 20. yılı anısına, ses ikizi olan Okyanus isimli yapay zeka ile Bostancı Kültür merkezinde inanılmaz bir konser performansı sunarak izleyenleri büyülediler. Şebo gibi bir yapay zeka mı? İmkansız!
Sizce böyle şeyler mümkün olabilir mi? Bir yapay zekadan sanatçı olabilir mi? Olsa bile yapay zekaların bu oluşturduklarına sanat diyebilir miyiz? Yapay zekalar sanatçılar gibi düşünebilirler mi? Peki ya duygular ne olacak?
Yapay zeka sanat ilişkisi örneklerle enine, boyuna incelemeye çalıştık.
Yapay Zeka Sanatçılar!
Sanat Alanında Geliştirilen Yapay Zekaların Ürettikleri Sanat Mıdır?
Kim bilir belki bir gün yapay zeka algoritmaları tıpkı bir sanatçı gibi yukarıda verdiğim örneklere benzer şekilde hayal ederek ve daha önce öğrendiklerini birleştirerek resimler yapacak, ahenkli müzikler besteleyecekler ve belki de duygu yüklü şiirler yazacaklar.
Peki bu yapay zekaların bu alanlarda bir şeyler üretmesi onları gelecekte bir Claude Monet, Mozart ya da bir Nazım Hikmet yapabilecek mi?
Ya da şöyle soralım. Bu yapay zekaların ürettiği şeylere -farkındaysanız hala eser diyemiyoruz- sanat diyebilecek miyiz?
Sanatın tanımı, günümüzde bile tartışmalı iken (ki bazı düşünürlere göre sanatı tanımlamak imkansız), yapay zekaların ürettikleri sanat mıdır sorusuna cevap vermemiz çok zor. Fakat sanatta aranılan teknik mükemmellik ve belki biraz da özgünlükse yapay zekanın bizim yerimizi alması çok zor değil gibi görünüyor.
Çünkü insana özgü hataları en aza indiren yapay zeka algoritmaları karşısında sadece özgünlük ile direnmemiz gerçekten zor. Yazımın devamında göreceğiniz örneklerle bu özgünlüğü zamanla kazanmayacaklarının garantisi de yok gibi.
Ancak sanatın psikolojik etkisini de dikkate aldığımızda yapay zekaya karşı bir üstünlük kazanabiliyoruz diyebiliriz. Bir eserin kusursuzluğundan daha çok kusurlu bir insanın elinden çıkabilmiş olmasını önemsiyoruz. Acaba şair bunları yazarken neler yaşamıştı? Ressam bu sanat eserini uzun yıllar neden tamamlayamadı? Bu şarkıdaki yaşanmışlıklar ne? İşte bu psikolojik etkilerin de sanatın bir parçası olduğunu görüyoruz.
Bu açıdan baktığımızda, aktaracak bir duygusu olmayan günümüz yapay zekalarının bence sanatla bağı azalıyor ve ürettiklerinin bir sanat eseri olmadığı ihtimalini oldukça arttırıyor.
Yapay Zeka Sanat İlişkisi
Günümüz teknolojisinde; insanlar gibi muhakeme yeteneğine sahip, hayal kuran, duygusal zekaya sahip güçlü bir yapay zekaya daha çok uzağız gibi görünüyor.
Daha önce Yapay Zeka Nedir? yazımda belirttiğim gibi; yapay zeka ile tasarlanmış her şey verilen/öğrenilen komutları başarmaya odaklıdır. Duygusallığa yer olmadığı için de asla vazgeçmeden görevi tamamlarlar. Bu tür görevler söz konusu olduğunda biz insanlara karşı belirgin bir başarı sahibidirler diyebiliriz.
Buna örnek verecek olursak: Profesyonel dudak okuyucular söylenilenin %20-60 ‘ını anlayabilirken Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen bir yapay zeka olan LipNet ‘in başarı oranı %93 ‘ tür. Bir işi en iyi şekilde yapması için tasarlanan bir yapay zekanın başarısını ölçmek kolay gibi görünüyor. Çünkü bu örneği ele alırsak; elimizde bir veri var ve bu veriye göre daha iyi bir yüzdeye sahip olan taraf daha başarılı taraftır diyebiliyoruz.
Peki ya başarılı olanın kişiye göre değiştiği durumlar varsa? Yani işin içine sanat girerse ne olur?
Örneğin en iyi insan portresini kim çizebilir? Size göre Pablo Picasso ‘dur. Bana göre Rembrant Van Rijn ‘dir. Bu sebepten yapay zeka algoritmalarının sanat alanında ürettikleri ya gerçekten başarılıysa?
Yapay zekaların da sanatçı kimlikleri oluşmaya başlarsa acaba işler değişir mi?
Sonuçta birbirlerinden etkilenen ve aynı akımlarda eser üretmiş ressamların olduğunu düşünürsek yapay zekalar da bazı sanatçılardan etkilenerek kendilerine özgü eserler üretemezler mi?
İlginizi Çekebilir : Dünyanın İlk Yapay Zeka Teknik Direktörü: AI COACH
Müzik Alanında Yapay Zeka Örnekleri
Müzik alanında yapılan ilginç yapay zeka çalışmalarından ilk olarak Amper ’den bahsedelim.
Amper
Bir yapay zeka tarafından oluşturulan ve üretilen müzik albümü I AM AI Ağustos 2017 ‘de piyasaya çıktı. Amper yapay olarak zeki bir müzik bestecisi, yapımcısı ve sanatçısıdır.
Profesyonel müzisyenler ve teknoloji uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından geliştirilmiştir ve tüm bir müzik albümünü oluşturan ve üreten ilk yapay zeka olma özelliği taşımaktadır. Bunu yaparken on binlerce şarkıdan oluşan geniş bir veri tabanını tarayan Amper, bu sayede beste yapma yeteneğine sahip olmuş. Amper ‘in sözlerini yazdığı ve bestelediği bir parçayı buradan dinleyebilirsiniz.
Müzik sanatında yapay zeka çalışmaları yapan, Google proje ekibi Magenta ‘ya değinelim.
Magenta
Magenta, makine öğrenmenin sanat ve müzik yaratma sürecindeki rolünü araştıran Google ’a ait açık kaynak bir araştırma projesidir.
İçerisinde Python kütüphaneleri barındıran ve bu kütüphaneler ile kaynak verilerini değiştirerek öncelikle yapay zeka algoritmaları ile müzik üretme amacıyla makine öğrenme modellerini eğitmek için bu verileri kullanmak ve son olarak bu modellerden yeni içerik üretmek için yardımcı programları içerir.
Geliştirdikleri derin öğrenme ve pekiştirmeli öğrenme algoritmalarıyla yeni besteler ve resimler üretmek için çalışıyorlar. Daha çok müzik konusundaki çalışmaları ile bilinen ekibin ürettiği besteler şimdilik bir bütünlükten yoksun olsa da, kısa parçalar halinde dinlendiğinde kulağa hoş gelecek müzikler yapabiliyorlar.
Magenta tarafından üretilen, gerçekten de dinlediğinizde iyi bir DJ ‘den çıkmışçasına güzel bir örneğe buradan ulaşabilirsiniz.
Şimdi ise müzik alanındaki yapay zeka çalışmalarına çok ilginç bir örnekle devam edeceğiz. DeepBach…
DeepBach
18. yüzyıl Almanya ‘sında yaşayan Johann Sebastian Bach, bestelerinin eşsiz güzelliği ve armonideki teknik yetkinliği ile barok dönemi müziğin en önemli temsilcilerindendir.
Bach ‘ın eserlerinden yola çıkarak müzik alanında yapılan yapay zeka çalışmalarından biri olan DeepBach, Sony Bilgisayar Laboratuvarlarında ortaya çıkmış ve geliştirilmiştir.
Müzik bilgimiz her ne kadar sığ kalsa da, DeepBach yapay zeka çalışmalarından bahsetmeden önce Bach ‘ın eserlerinin özelliklerine göz atmamız gerekir.
Çünkü DeepBach yapay zeka algoritması, Johann Sebastian Bach 300 ‘den fazla kısa koral kompozisyon (polifonik ilahi) eserini ayrıntılı bir şekilde analiz etmiştir. Bach ‘ın eserleri Lutheran metinlere dayanır ve 1 melodi-3 armoniden oluşur.
Bach’ ın eserlerinin bu basit ancak kendine has mantıksal yapısı, yıllardır araştırmacıların ilgisini çekmiş ve DeepBach ‘ın yapay zeka çalışmasına konu olmuştur. Algoritmanın görevi kendisine bir soprano melodi verildiğinde Bach tarzında armoniler oluşturmaktı.
Çalışmanın sonuçları, %25 ‘ini profesyonel müzisyenlerin ve müzik öğrencilerinin oluşturduğu 1200 ‘den fazla kişi üzerinde denendi. Katılımcılara farklı farklı armoniler dinletildi ve dinledikleri armoninin Bach ‘a mı yoksa bir yapay zekaya mı ait olduğu soruldu.
Çeşitli yapay zeka algoritmalarının ürettiği armonilerin de dahil edildiği çalışmada en yüksek puanı DeepBach aldı.
İşte DeepBach ‘ın sanat alanında yapılan yapay zeka çalışmaları arasında en ilginç örneklerden birisi olmasının sebebi bu çalışmanın sonuçlarıdır.
Katılımcıların yarısı DeepBach yapay zekasını Bach sanmışlardı. Benzeri bir başka deneyde Bach ‘ın kendi armonileri dahil %75 oy aldığı düşünülürse, gerçekten çok önemli bir başarı olduğu ortadadır.
DeepBach ‘ın Bach tarzında ürettiği bir eserin nasıl olduğunu merak ediyorsanız buradan dinleyebilirsiniz.
Resim Sanatında Yapay Zeka Örnekleri
Resim, matematiğin dokunuşlarıyla güzelleşen en belirgin sanat dallarından biri olmasından dolayı yapay zekalar bu sanat alanında oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkarmaktadırlar.
Örneğin 15. yüzyılda Brunelleschi ve Masaccio gibi sanatçıların geometri bilgilerini kullanarak resme kazandırdıkları perspektif tekniği, resmin bir anlamda yeniden keşfine imkan sağlamış ve Leonardo, Michelangelo, Rafael, Donatello gibi bir çok Rönesans Dönemi sanatçısına unutulmaz şaheserler yaratma imkanı sunmuştur.
Resim sanatında yapılan ilginç yapay zeka çalışmalarından ilk olarak AICAN ’la başlayalım.
AICAN
AICAN, Rutgers Üniversitesi Sanat ve Yapay Zeka Laboratuvarlarında geliştirilmiş, resim alanında başarılı sonuçlar ortaya çıkaran bir yapay zekadır.
AICAN, resimlerdeki mevcut stilleri ve estetik unsurlarını öğrenerek kendi yenilikçi görsellerini ortaya çıkarabiliyor. AICAN ‘ın ortaya çıkardığı resimler oldukça fazla ilgi görüyor diyebiliriz. İnsanlar AICAN ‘ın yaptığı resimleri insan yapımı eserlerden ayırt bile edemiyorlar.
AICAN ‘ın yapmış olduğu çalışmalar dünya çapında açık arttırma ile satılıyor. Hatta bu resimlerden bir tanesini 16.000 dolara alıcı bile bulmuş.
AICAN ‘nın yapmış olduğu çalışmaları inceleyebileceğiniz sanal bir sanat galerisi de mevcut. Merak ettiyseniz buradan o galeriye ulaşıp resimlerini inceleyebilirsiniz. Gerçekten çok hayret verici! Bu çalışmaların bir yapay zekadan çıkmış olmasına üzülsem mi, sevinsem mi gerçekten bilemedim.
Resim sanatındaki yapay zeka çalışmalarına çok ilginç bir örnekle devam etmek istiyorum. GAN ve CAN. Yani daha açık bir ifade ile resimdeki Kalpazan ve Detektif yapay zekalar.
GAN ve CAN
Montreal Üniversitesi ‘nden Ian Goodfellow ve arkadaşları, 2014 yılında yayınladıkları bir makalede, GAN (Generative Adversarial Network) adını verdikleri bir tür yapay sinir ağını tanıttılar.
GAN ‘lar temel olarak birbirinden farklı amaçlarla çalışan iki sinir ağından oluşmakta, bunlardan ilki (üretici olan-generator) bir kalpazan gibi sahte veri üretmeye çalışıyor, diğeri (ayırt eden-discriminator) ise bir dedektif gibi kalpazanın kendine sunduğu veri ile asıl olan karşılaştırıp üretilen verilerin sahte olup olmadığını ayırt etmeye çalışıyor.
Resim sanatı örneğinde, üretici sinir ağı daha önce insan tarafından çizilmiş bir resim “görmediği” için işe rastgele çizgiler çizmekle başlıyor ve ürettiği her resmi ayırt edici sinir ağına sunuyor.
Ayırt edici sinir ağı (dedektif) insanlar tarafından çizilmiş gerçek resimleri “görebiliyor“, üreticiden (kalpazan) gelen çizimler ile gerçek resimleri kıyaslayarak farklılıkları listeliyor.
Üretici ağ da (kalpazan) ayırt edici ağdan (dedektif) gelen geri bildirimleri dikkate alarak çizimlerini iyileştiriyor ve tekrar onaya sunuyor. Bu şekilde sürekli tekrarlayan akış ayırt edici sinir ağına, üreticiden gelen çizimleri ayırt edemez hale gelince bitiyor.
Yapay Zeka Tarafından Yapılan Resim 432 Bin 500 Dolara Satıldı
Yapay zeka tarafından yapılmış bir resim sizce ne kadar edebilir?
İnsan eli değmemiş bir çıktı olarak düşünürsek çok değerli olamayacağını düşünebiliriz. Fakat işin içine yapay zeka girdiğinde sanırım bu durum oldukça değişebiliyor.
Londra ‘nın en prestijli müzayede salonu olan Christie’s müzayede evinde gerçekleştirilen bir satışta Portrait of Edmond de Belamy adlı portre 432 bin 500 dolara satıldı.
Bu portre, Paris merkezli Obvious sanat kolektifi tarafından geliştirilen GAN isimli yapay zeka programının imzasını taşıyor. İmzasını taşıyor derken; gerçekten resmin alt bölümüne, yapay zeka kendi imzasını atmıştır.
Edmond de Belamy adlı portre, yapay zeka tarafından yapılan ve büyük bir müzayede evinde satılan ilk eser oldu. Portre için belirlenen tahmini bedelin yaklaşık 45 katı bir fiyata alıcı bulmuştur.
GAN, 14. Ve 20. yüzyıllar arasında yapılan ve 15 bin portreden oluşan bir veri tabanına sahiptir.
DeepDream
Bugünlerde kızımla en çok oynadığımız oyunlardan biri patlamış mısır yerken çıkan mısırları herhangi başka bir cisme benzetmeye çalışmak. Gerçekten çocuklar için yaratıcılığı geliştiren güzel bir oyun.
İşte Google mühendislerinden biri olan Alexsander Mordvintsev de, buna benzer fikirlerden yola çıkarak DeepDream ‘i oluşturdu. Yani bu yapay zekaya gösterilen resimlerde ne olduğunu ayırt etmesi üzerine eğitilmiş derin sinir ağlarına “bu resimde ne görüyorsan, resmi gördüğün şeye daha çok benzet” diyorsunuz.
Google ‘ın bu derin yapay sinir ağları, orijinal resmi kendi gördüğü sandığı şeye daha çok benzetiyor. Google bu işleme Inceptionizm adını veriyor.
Şu an için daha çok hayvan resimlerini ayırt etmesi için eğitildiyse de zamanla daha farklı nesnelere de benzetebileceği düşünülüyor.
Google ‘un ücretsiz kullanıma sunduğu bu hizmeti (DeepDream Generator) Pierre Auguste Renoir ‘un Two Sisters or On the Terrace eseri ile test ettik. Sonuçları gerçekten çok ilginç.
Resmi derinleştirdikçe kimilerine göre tatlı bir rüyanın, kimilerine göre bir kabusun daha da derinlerine dalıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz.
İlginizi Çekebilir: DeepMind tarafından yapay zekalar üzerinde yapılan testlerde, yapay zekanın kaybetmek üzere olduğunu hissettiği anda, kazanmak için “çok agresif” stratejiler seçtiğini tespit ettiler. Bu içeriğin ayrıntılarını merak ettiyseniz Yapay Zeka Davranışları başlığına bir göz atmalısınız.
Edebiyat Alanında Yapay Zeka Çalışmaları
Edebiyat alanındaki eserlerde baştan sona bir bütünlük olması gerektiğinden yapay zekanın şu an için en zayıf olduğu sanat alanlarından birinin edebiyat olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Bu sebeple şu an için bu alanda yapılan yapay zeka çalışmaların kapsamları genelde kısa tutuluyor. Fakat tam tersi örneklerde yok değil.
Roman yazan yapay zekalar!
Yapay Zeka Yazarlar
Future Üniversitesi araştırmacılarından Hitoshi Matsuraba ve ekibi geliştirdikleri yapay zekaya bir roman yazdırmayı başardı. Hatta yazdırmakla kalmayıp Japonya ‘nın saygın bir edebiyat yarışması olan Hoşi Şiniçi Edebiyat Ödüllerine bu roman ile katıldılar.
Üstelik bu yarışmaya katılan tek yapay zeka romanı da değildi.
1450 katılımcıdan 11 ‘i yapay zekaydı!
Yapay zekanın yazmış olduğu Bir Bilgisayarın Roman Yazdığı Gün (The Day Computer Writes A Novel) isimli roman finale kadar yükselmeyi başardı. Ödülü kazanamasa da yüzlerce romanı eleyip finale kadar yükselmiş olması elbette yapay zeka dünyası için büyük bir başarıydı.
Gelecekte yapay zekalar; bir Dostoyevski, bir Virginia Woolf ya da bir Cemal Süreya olabilecek mi kestirmek zor. Bilim insanları bunun için oldukça istekliler. Fakat bu yazılanlar gerçekten okuyucuların yüreklerine dokunan öyküler olabilecek mi?
Acaba yapay zekanın yazdığı bir şiiri okuyunca tüylerimiz diken diken olacak mı? Ya da bitmesin diye dua ettiğimiz sürükleyici bir kitap yazabilecekler mi?
Yoksa duygu yüklü yaratıcılığın tekeli sadece insanlarda mı? İşte bunu zaman gösterecek!
Senarist Yapay Zeka
“Fotoğraf icat edildiğinde ressamlar ne yaşadıysa, yapay zekanın gelişimiyle birlikte öykü yazarları aynısını yaşayacaklar. Robot yazarlar kusursuz kitaplar yazabilecekler. Bu yüzden tıpkı ressamlar gibi sürreal çalışmaktan ve gramer sınırlarını zorlamaktan çekinmeyin.”
Dövüş Kulübü ‘nün yazarı Chuck Palahniuk bu sözü, yapay zekanın sanat dünyasını ne derece etkileyebileceğini özetler nitelikte. İşte bu etkiye film sektöründen Sunspring kısa filmini örnek olarak verebiliriz. Senaryosu bir yapay zeka tarafından yazılan ilk kısa film! Dünyanın ilk otomatik senaristi, Benjamin tarafından kaleme alınmış (!) bir bilim kurgu filmi.
Benjamin Senaryo Yazmayı Nasıl Öğrenmiş ?
Bugüne kadar yazılmış neredeyse tüm bilim kurgu senaryolarını analiz ederek kendi senaryosunu oluşturmuş. Bu filmdeki oyunculara ait cümleleri, kelimeleri tek tek incelemiş ve bu kadar ayrıntıyı işleyerek kendisine yepyeni bir kısa film oluşturmuş. Senaryoyu yazarken başarısız olduğu tek nokta ise oyuncu isimlerini uyduramamak olmuş. Bir isim kullanmak yerine, filmin karakterlerini harflerle simgelemiş.
Ayrıca 30.000 üzerinde şarkıyı analiz ederek, filmde kullanmak üzere bir de şarkı bestelemiş. Yani yüzlerce film, binlerce şarkıyı analiz ederek bir kısa film oluşturmuş.
Sunspring Nasıl Bir Film?
Filmi izlediğinizde birbirinden farklı cisimlerin, olayların art arda sıralandığını görebilirsiniz. Bir anda oyuncunun ağzından bir yapay göz çıkabiliyor ya da diğer bir oyuncu bir devre kartı ile uğraşırken, başka bir oyuncunun katılmasıyla çok farklı bir aşk muhabbeti geçebiliyor.
Oyuncu şarkı ile birlikte; bir anda kendini yıldızların arasında bulurken, hemen ardından çalan eski bir cep telefonunu cevaplıyor, tüm bunlar yetmezmiş gibi duvara bantlanmış olan çok teknolojik bir silahı ağzına sokup, belki de intiharı düşünüyor. Hemen ardından odanın tabanında, tavana açılan bir kara delik beliriyor. Genelde oyuncular da birbirlerine “I don’t know what are you talking about” (Neden bahsettiğini bilmiyorum) diyorlar.
Film ile ilgili yorumumu naçizane sizinle paylaşayım. Yorumlarımdan etkilenmemek istiyorsanız öncelikle filmi izlemenizi öneririm. Sunspring filmini merak edenler, buradan izleyebilirler.
Öncelikle aşırı karmaşık ve ilginç bulduğumu belirtmek isterim. Filmi izlerken sahneler arasında o kadar çok karmaşık geçişler oluyor ki; içinizden gerçekten bu yapay zeka yüzlerce bilim kurgu filmi izlemiş diyebiliyorsunuz. Sanırım yapımcılar da, senaryosu bir yapay zeka tarafından yazılan ilk kısa filmi biz çektik diyerek tarihe geçmek istemişler ve film konusunda biraz acele etmişler gibi görünüyor.
Sunspring Filmi ve Gelecekteki Yapay Zeka Senaristlerle İlgili Sizin Yorumunuz Nedir?
Peki siz filmi nasıl buldunuz? Gelecekte yapay zekalar daha iyi filmlere imza atabilirler mi? Filmle ve yapay zekaların ilgi alanına giren diğer sanat alanlarıyla ilgili yorumlarınızı bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
Sonuç olarak; bir yapay zekanın başlangıç için böyle bir filme imza atması gerçekten inanılmaz. İlerleyen zamanlarda çok güzel filmleri izleyebileceğimizin kanıtı niteliğinde bir gelişme.
Ne diyelim belki bir gün, and the oscar goes to… sözünü bir yapay zeka filmi için duyabiliriz. Ne dersiniz?
Görüşlerinizle, önerilerinizle ve sorularınızla içeriklerimize katkıda bulunabilirsiniz. Katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.
Takipte kalmanız dileğiyle…
Kaynaklar:
- https://futurism.com/the-worlds-first-album-composed-and-produced-by-an-ai-has-been-unveiled/
- Bilim Teknik Dergisi Aralık 2018 Sayısı
- https://www.youtube.com/watch?v=XUs6CznN8pw
- https://ai.google/research/teams/brain/magenta/
- https://www.youtube.com/watch?v=qFBQDfPyjoE
- https://magenta.tensorflow.org/
- https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=QiBM7-5hA6o
- https://www.aican.io/art
- https://digitalspaces.io/demos/gallery/
- https://www.christies.com/
- https://medium.com/@devnag/generative-adversarial-networks-gans-in-50-lines-of-code-pytorch-e81b79659e3f
- https://deepdreamgenerator.com
- Barış Özcan – Yapay bir zeka sanatçı olabilir mi ? videosu
- https://thenextweb.com
It’s fantastic that you are getting thoughts from this article as well as from our argument made at this place.
Thank you.